Още един от поставените напусна Sofia Open на старта



10-11-2020 21:30 | Tennis24.bg

Вашек Поспишил е вторият, който си осигури място на четвъртфиналите на Sofia Open 2020. Представителят на Канада победи четвъртия поставен Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:4 в двубой, който продължи час и 20 минути. И двамата реализираха по 5 аса, но Поспишил беше изключително ефективен при начален удар, като спечели внушителните 90% от разиграванията след вкаран първи сервис (28/31).

„Започнах много агресивно, а в същото време виждах, че той (Щруф) има колебания. Затова за мен беше важно да го поставя под напрежение и да се възползвам от всеки един шанс, който се открие пред мен“, каза след срещата Поспишил, който спечели мача след пробив в четвъртия гейм на първия сет и първия на втория. Канадецът не загуби подаването си нито веднъж (1/1 при точките за пробив).

„Чувствам се страхотно в София. Харесвам корта, настилката, бързината на топките. Наслаждавам се на всеки един момент от престоя си в турнира. Ще бъде страхотно, ако спечеля турнира, но това е целта на всеки един от участниците. Затова предпочитам да мисля мач за мач, да вървя крачка по крачка“, каза още канадецът.

Неговият съперник ще стане известен в сряда след двубоя между Джон Милман и Жил Симон.
„Няма значение срещу кого ще се изправя. При всички положения ме очаква тежък двубой. Имам ден почивка, в който ще мога да се възстановя и подготвя за следващия ми мач“, добави Поспишил.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини