Синер: Липсваше ми чувството да играя пред публика



10-11-2020 16:40 | Tennis24.bg

Яник Синер стана последният, който си осигури място във втория кръг на Sofia Open. Младият италианец записа победа в два сета над миналогодишния финалист Мартон Фучович, в отделните части 6:2, 6:4. Въпреки изразителния резултат Синер сподели, че успехът въобще не е дошъл лесно.

„Загубих от него в последователни сетове на Australian Open. Днес също не беше лесно. И двамата започнахме срещата на високо ниво, движехме се добре по корта, играехме добре. За мен беше от голямо значение да го пробия, след което нещата се улесниха. Като за мач от първи кръг и на двамата не ни беше лесно. Спокойно мога да кажа, че 2-3 точки решиха изхода на двубоя“, коментира Синер на виртуална пресконференция след успеха.

„Харесва ми в София. За съжаление, заради обстановката, няма как да разгледам забележителностите на града. Харесва ми корта тук, както и чувството отново да играя пред публика. Това е нещо, което ми липсваше. Много е приятно, когато има публика“.

Синер призна, че не знае много за следващия си съперник Марк-Андреа Хюстлер. „Знам, че е левичар, има добър сервис и често излиза на мрежата. Със сигурност няма да е лесен мач, особено срещу тенисист, когото не познавам добре. Трябва да остана концентриран през цялото време и да се възползвам от възможностите, които ще се открият пред мен“.

Синер беше попитан и за двубоя с Григор Димитров преди няколко седмици на Мастърс 1000 турнира в Рим, когато победител излезе българинът.
„Тежка загуба за мен. Особено тежка, защото играх на родна територия. Григор е топ играч, той е сред най-добрите атлети в тениса. Технически и физически е отлично подготвен. Движи се добре по корта, умее да разнообразява играта. Често използва слайс, с който променя темпото“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини