Вавринка надхитри Рубльов и е четвъртфиналист



06-11-2020 10:53 | Tennis24.bg

Стан Вавринка се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Париж, след като елиминира Андрей Рубльов след 1-6, 6-4, 6-3 за около час и 45 минути игра.

Руснакът, носител на пет титли през тази година и един от фаворитите за трофея във френската столица, потегли великолепно в мача с швейцарския ветеран и след три пробиви поведе в резултата. Трикратният шампион от Шлема обаче търпеливо дочака своя момент, дошъл в седмия гейм на втори сет, и проби на свой ред Рубльов, за да вкара срещата в заключителна трета част.

Там Вавринка стартира с пробив, а впоследствие осъществи още един, за да се класира за четвъртфиналите. Негов съперник в спор за място на полуфиналите ще бъде Александър Зверев, който оцеля в тежък двубой с представителя на домакините Адриан Манарино, побеждавайки го със 7-6 (11), 6-7 (7), 6-4 след над три часа битка.

Останалите четвъртфинали в зала „Берси“ противопоставят Диего Шварцман – Данийл Медведев (аржентинецът е на победа от дебютно класиране за Финалите в Лондон), Милош Раонич – Юго Умбер, и поставения под номер 1 в основната схема Рафаел Надал срещу Пабло Кареньо Буста. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини