Малкия, който никога не се предава



05-11-2020 15:14 | Tennis24.bg

Само 2 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто SofiaOpen. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец" от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката "Звездите на Sofia Open 2020". Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Когато си кръстен на легенда, трябва да доказваш, че си достоен да носиш името. А когато си висок едва 170 см и трябва да се бориш с гиганти, е задължително да показваш и характер.

Който не вярва, да пита купищата съперници, които Диего Шварцман е докарвал до лудост. Включително Григор Димитров. А той едва ли ще си спомни с удоволствие какво му се случи на финала в Истанбул през 2016 г. Тогава българската звезда бе на две точки от титлата, но мачът завърши с изпочупени ракети, наказания и шампионска купа за аржентинеца.

Шварцман е кръстен на футболния бог Диего Марадона, а от 7-годишен носи прякора Малкия. За да си осигрят пари за участие в турнири, в началото в семейството му продават гумени гривни с имена и емблеми на футболни отбори. Самият Диего е влюбен в звездата на "Бока Хуниорс" Хуан Роман Рикелме.

След подновяването на сезон 2020 аржентинецът постигна резултати, на които всеки може да завижда. Дебют в Топ 10 на ранглистата, първи полуфинал в "Големият шлем" ("Ролан Гарос"), първи финал на "Мастърс 1000" (Рим) и победи над съперници от Топ 5 на ранглистата.
Малкият, както е наричан Шварцман, има три титли в кариерата си, а освен споменатия финал в Рим стигна до мачове за купи и в Кордоба и Кьолн. Загуби всеки от тях, но е с огромни шансове да се класира за финалния турнир на АТП в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини