Рубльов срещу Вавринка в Париж



05-11-2020 10:45 | Tennis24.bg

Андрей Рубльов и Стан Вавринка станаха последните участници, които се класират за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Париж.

Поственият под номер 5 в схемата Рубльов нямаше никакви затруднения с Раду Албот от Молдова и надделя с 6:1, 6:2 за едва 59 минути игра. Руснакът, който преди дни във Виена спечели петата си титла за сезона, наниза 5 аса и спечели над 90 процента от разиграванията при вкаран първи сервис.

За място на четвъртфиналите Рубльов ще играе с Вавринка. Швейцарецът, който е номер 12 в схемата на турнира, имаше доста повече притеснения срещу американеца Томи Пол, но все пак стигна до успеха след 4:6, 7:6(3), 6:2.

Пол направи два пробива в първия сет, които му осигуриха спечелването му, а във втория успя да навакса изоставане от 1:4 гейма с два брейка, като освен това спаси и два сетбола на сервис на Вавринка в деветия гейм и още един на свой сервис в 12-ия. В тайбрека обаче американецът направи някои грешки, не успя да затвори мача и след 7:3 точки Вавринка изравни.
Това пречупи Пол и в третия гейм трикратният носител на титли от "Големия шлем" Вавринка нямаше особени трудности да спечели с 6:2.

До момента Вавринка и Рубльов са играли два пъти един срещу друг, като и двамата имат по една победа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини