Рубльов и Сонего ще спорят за титлата във Виена



Рубльов и Сонего ще спорят за титлата във Виена
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-10-2020 20:26 | Tennis24.bg

Поставеният под номер 5 в схемата Андрей Рубльов (Русия) и италианецът Лоренцо Сонего се класираха за финала на турнира на твърди кортове в австрийската столица Виена с награден фонд 1.55 милиона евро.

Рубльов победи шампиона от 2018 година Кевин Андерсън с 6:4, 4:1 и отказ на южноафриканецът след 62 минути игра поради мускулна контузия на дясното бедро. За руснака това ще бъде пето участие на финал на турнира на АТП за 2020 година. Андерсон имаше проблем с бедрото още от началото на мача. Той поиска медицинска помощ, след като загуби първия гейм на втория сет и след това отново при 0:3. След петия гейм обаче той отказа да продължи двубоя.

23-годишният Рубльов има четири титли за тази година и ако спечели утре ще стане първият тенисист за сезона с пет трофея.

Във втория полуфинал Лоренцо Сонего надделя над Даниел Евънс (Великобритания) с 6:3, 6:4 за 80 минути. Италианецът направи три пробива в мача и веднъж загуби подаването си, а в последния гейм на двубоя не даде дори точка на съперника си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини