Престижна награда от Тенис Европа за Стефан Цветков



24-10-2020 15:30 | Tennis24.bg

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков получи специалната награда за принос към играта по време на годишното общо събрание на Тенис Европа (Европейската федерация по тенис с 50 страни членки). Делегатите, участващи в общото събрание (присъствено в Крит и виртуално) единодушно одобриха предложението на Борда на Тенис Европа пожизненият почетен съветник на европейската федерация Стефан Цветков да получи наградата.

Наградите, връчвани от Тенис Европа, са два типа. Връчват се и награди, базирани на номинации на националните асоциации, но се присъжда и специална по предложение на Борда на Тенис Европа - само един човек може да бъде номиниран за нея, а след това се отправя препоръка за одобрение към делегатите на общото събрание. Тази специална награда бе присъдена с пълно единодушие на президента на българския тенис.
 
Иво Кадерка (Чехия) бе избран за президент на Тенис Европа. В Борда на Европейската федерация по тенис бяха избрани Кристиане Жолисен (Швейцария), Луизана Фоде (Италия), Ева-Мария Шнайдер (Германия), Спирос Заниас (Гърция), Евгени Зукин (Украйна), Дейвид Роулинсън (Великобритания), Николина Бабич (Хърватия) и Разван Иту (Румъния).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини