Плувкинята Габриела Георгиева се подготвя за Олимпийските игри в Токио



14-10-2020 09:14 | Tennis24.bg

Габриела Георгиева е българска състезателка по плуване на 23 години, която представя страната ни на големите плувни форуми при жените. Тя плува още от ранна детска възраст.

Габриела дебютира на световно първенство на 50-метров басейн в Будапеща през 2017 година, състезава се на Универсиада в Тайван, взема участие и на европейския шампионат в Глазгоу, достигайки до полуфинал на 200 метра гръб. Страхотно нейно постижение е, че завършва 11-та в Европа – второто най-добро класиране от българите, след осмото на Антъни Иванов. В кариерата си универсалната плувкиня има спечелени над 300 медала. Сред тях и четири отличия от балканиади. Във визитката си е вписала и три национални рекорда – на 50 и 100 м гръб при девойките старша възраст.

Голямата цел на Габриела Георгиева е да плува на олимпийски игри, тъй като е максималистка и иска да постигне нещо значимо. Въпреки краткото прекъсване на тренировките по време на карантината, тя бързо се завръща към режима си. Подготовката й се случва на басейн Дианабад, а възстановяването - ежедневно в любимата й фитнес верига – Pulse Fitness & Spa, която й предоставя всички възможности на едно място: фитнес, вътрешен плувен басейн с дължина 25 м, зона за релакс и спа.

Вижте какво още сподели прекрасната ни състезателка в следващото интервю.

- Габи, имаш покрит „Б“ норматив за Олимпийските игри в Токио. Вярваш ли, че ще се справиш и с „А“ норматива, който ще ти гарантира участие на Олимпиадата в Япония?
-Вярвам, че с труд и упоритост всичко се постига. Тренирам усърдно всеки ден както в басейна, така и във фитнес залите на Pulse Fitness & Spa, за да поддържам форма.

- След близо два месеца извън басейна заради пандемията се завърна към състезанията и постигна силни резултати. Ти беше сред националите, които не качиха килограми по време на принудителната почивка. Как се поддържа тази перфектна форма?
-Периода, в който не плувах, беше тежък. Все пак толкова време извън басейна е голямо изпитание. Треньорите ни направиха програма, по която да тренираме по два пъти на ден. Аз от себе си винаги правих по още нещо, било то качване на стълби или бягане.

- Направихте няколко сериозни лагера с националния отбор, последният от които завърши на базата на Белмекен. Как се издържа на тези дълги лагери?
-Лагерите винаги са тежки, но нали затова тренираме. Нека тогава да ни е тежко, за да сме по-добри на състезанията. Белмекен ми е любимо място. Трябва да знаеш за какво се бориш и тази мисъл да те буди всеки ден. Може би така успявам да издържам по-лесно лагерите.

- Ти си много млада, но в плуването кариерата на спортистите приключва по-рано, отколкото при други спортисти. Какво е нещото, което искаш да постигнеш най-много в своята кариера?
-В плуването има състезатели, които все още се състезават на световно ниво и са на 30-40 години. Моята най-голяма цел са Олимпийските игри.

- Разкажи повече за себе си – каква е Габриела Георгиева извън басейна?
-Извън басейна съм пак активна. Обичам да излизам на разходки в парка, дали със сестра ми, с приятели, с кучетата. Обичам да ходя на походи, но това се случва рядко заради пълната ми програма от тренировки и лагери.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини