Треньорът на Джокович: Надал няма никакъв шанс на финала



10-10-2020 11:40 | Tennis24.bg

Рафаел Надал и Новак Джокович се класираха за финала на „Ролан Гарос“ 2020. В петък, испанецът постигна победа в три сета над Диего Шварцман, докато сърбинът надви Стефанос Циципас след 5 сета.

Мнозина определят дуела между Рафа и Ноле като „мечтан финал“. Те ще играят в директен двубой за трофея в Париж за трети път. Още преди обаче финалът между тях да беше станал факт, един от треньорите на сърбина – Горан Иванишевич, започна психологическата война.

„Залагам на финал Новак – Надал. Според мен, при тези условия Надал няма никакъв шанс. Новак е влезнал в главата му“, коментира Иванишевич пред HRT.

Хърватинът продължи: „Може и да прекалявам малко, но за мен Новак е фаворит №1 за трофея. Той изведе тялото, ума и подготовката си до съвършенство“.

Условията за игра тази година на „Ролан Гарос“ не са по вкуса на 12-кратния шампион Надал. Времето е по-студено, топките по-тежки и с по-малък отскок.

Надал и Джокович ще се изправят един срещу друг за 56-ти път. Сърбинът води с 29-26 победи в преките двубои. Конкретно на клей Рафа има аванс 17-7, а на „Ролан Гарос“ 6-1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини