Ашли Харкълроуд: "Плейбой" не беше грешка



17-05-2011 11:13 | Николай Драгиев

Американката Ашли Харкьлроуд стигна до №39 в женския тенис, но след това предпочете да се отдаде на семейството си и се отказа само на 25 години. Тя игра за САЩ в неофициалното отборно световно първенство "фед Къп". Красавицата става популярна, след като се снима за мъжкото списание "Плейбой".

- Спомняте ли си първите стъпки в тениса?
- Естествено! Бях на четири години, когато се записах да тренирам тенис в един клуб в Чатануга, щата Тенеси. Баща ми винаги е настоявал да стана професионална тенисистка и от много малка започнах да следвам наставленията му.

- Кой беше вашият идол?
- Винаги съм се радвала много на Крис Евърт, защото играта ми е близка до нейния стил. И винаги съм си мислила, че тя е много атрактивна и извън корта.

- Състезавахте се професионално между 2000 и 2008. Кой беше най-хубавият ви момент от този период?
- Имам доста хубави моменти, които свързвам по специален начин, но най-прекрасните спомени пазя от мачовете, които играх за моята страна в турнира "фед Къп". (един-единствен път играе за САЩ в четвъртфиналната фаза през 2008 срещу Германия, когато побеждава Татяна Малек и Забине Лисицки, б.а.)


- От 2008 редувахте участия в професионални турнири и в любителски. Бихте ли се завърнала във веригата на WTA?

- Не съм сигурна, макар че все още съм само на 25 години. Никога не казвам "никога". Ще се опитам да се върна, когато моите деца пораснат и физически тялото ми отново укрепне.

- Били сте №39 в света. Можехте ли да стигнете по-напред?
- Кариерата ми беше успешна и можех да се представя още по-добре, ако бях посветила времето си на тениса. Моят стил на живот обаче не бе напълно съвместим с изискванията на професионалния тенис. Засега целта ми е да съм добра майка и да бъда нормален човек. Харесва ми да се занимавам с моето дете и гледам да прекарвам максимално време с него.

- Коя беше най-силната съперничка, срещу която сте играли?
- Сестрите Уилямс, защото силата на техните удари е невероятна. Също така са с една глава по-високи от мен и с 18,5 кг по-тежки... Много е трудно срещу тях.

- Предполагам сте осведомена за проблемите със здравето, които мъчат напоследък Серина Уилямс...
- Научавам нещата от медиите. Доколкото разбрах, има проблеми с кръв в дробовете, но се е подложила на операция, за да може да се върне възможно най-рано.

- Как ви се струва женският тенис в момента?
- Мисля, че няма състезателка, която да доминира изцяло и че всяка една от първите 25 има възможност да спечели всеки турнир. Много по-различен е женският тенис в сравнение с времето, когато аз играех. Тогава първите десет в света бяха непобедими.

- Ако трябва да се сравните с някоя от сегашните тенисистки?
- С белгийката Ким Клайстерс, която, ако е здрава, е най-добрата.

- Скоро сред първите десет в женския тенис няма да има нито една американка. Мислите ли, че САЩ преживяват криза?
- Когато сестрите Уилямс се откажат окончателно, САЩ няма да имат нито една представителка в топ 10 в продължение на доста време.

- Вие позирахте гола за мъжкото списание "Плейбой". Съжалявате ли за това си решение и не ви ли притеснява това, че ще бъдете запомнена повече с тези снимки, отколкото с изявите си на корта?

- Щастлива съм, че позирах за "Плейбой" и не ме интересува какво си мислят хората за мен. Ще съм напълно удовлетворена, ако те си спомнят за мен само заради снимките.

- Синът ви Чарли е почти на две години. Ще ви хареса ли, ако започне да играе тенис?
- Да, ще ми е приятно. С моя съпруг (Чък Адамс, б.р.) можем да му даваме много съвети и така ще има двама големи треньори. Би ми харесало и ако се посвети на някой отборен спорт. Колективните игри са много забавни и винаги можеш да разчиташ, че някой ще те подкрепи в тежките моменти. Най-важното за мен е моят син да бъде щастлив.

- А вашето бъдеще минава през...
- ...през това да се радвам на живота и на семейството си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини