Федерер и Серина потвърдиха участие на Australian Open



04-10-2020 15:08 | Tennis24.bg

Роджър Федерер и Серина Уилямс са потвърдили участие на Откритото първенство на Австралия по тенис през януари 2021 година, съобщи президентът на местната федерация по тенис Крейг Тайли. Той добави, че очакванията са на първия за сезона турнир от Големия шлем да бъдат допуснати зрители до 50 процента от капацитета на отделните съоръжения.

39-годишният швейцарец достигна до полуфиналите в надпреварата през настоящата кампания, то след това се подложи на две операции на дясното коляно и пропусна остатъка от сезона.

"Роджър потвърди тази сутрин, че ще участва. Серина също ще бъде тук, за да се опита да достигне рекорда на Маргарет Корт. Развълнувани сме, че ще имаме такива играчи в схемата", коментира Тайли. 39-годишната американка Уилямс, който се оттегли преди мача си от втория кръг на "Ролан Гарос" срещу Цветана Пиронкова по-рано през седмицата заради контузия на ахилесите, се стреми към 24-а титла от Големия шлем, с което да изравни рекорда на Корт.


Част от водещите тенисисти пропуснаха Откритото първенство на САЩ през миналия месец заради опасения, свързани с пандемията от коронавирус, докато водачката в световната ранглиста при жените Ашли Барти от Австралия реши да не защитава и титлата си на "Ролан Гарос".

Организаторите на Откритото първенство на Австралия планират да създадат обезопасени зони в няколко града в страната още от декември, за да дадат възможност на играчите да пристигнат и да се готвят нормално за турнира от 18 до 31 януари.

"Планираме шест седмици тенис в Австралия, което е повече от обичайното. Играчите трябва да останат под карантина за първите две седмици, за което ние ще създадем специални "балони" от хотелите до тренировъчните съоръжения. Очакваме дотогава границите да бъдат отворени напълно и да можем да се придвижваме свободно от град в град, а след това да пристигнем в Мелбърн за последните две седмици от януари", заяви Тайли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини