Експресна победа за Цветана Пиронкова в Париж



28-09-2020 15:23 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова започна с победа участието си на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. Българката се наложи с 6:3, 6:3 над Андреа Петкович (Германия) след малко повече от час игра. Във втория кръг Пиронкова, участваща с „уайлд кард“ в основната схема, ще се изправи срещу тенисистка от САЩ – Кристи Ан или шестата поставена Серина Уилямс.

Цветана Пиронкова започна отлично срещата и до първата пауза не загуби гейм – 3:0. Общо в първите три гейма българката даде на опонентката си три точки.

Петкович реализира четвъртата точка за пробив, до която стигна в четвъртия гейм и намали изоставането си, но това по никакъв начин не повлия негативно на Пиронкова, напротив. В седмия гейм, след отличен ретур и последвал печеливш удар от форхенд, Пиронкова стигна до нов пробив и преднина 5:2. Сервирайки с нови топки за успех в сета Цвети беше пробита, но в ответния гейм на свой ред направи брейк на 0 и заслужено затвори първата част с 6:3 гейма.

В началото на втората част двете си размениха ранни пробиви за 2:2. Последва силна серия на Пиронкова, която успя да поведе с 5:2 гейма, след което успя да си подпечата и крайния успех.

За Петкович това беше първи мач от една година насам. Пиронкова пък отсъства повече от 3 години, преди да се завърне на корта на US Open преди няколко седмици, където достигна до четвъртфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини