Осака към Азаренка: Повече не искам да играя с теб



13-09-2020 10:04 | Tennis24.bg

Наоми Осака спечели за втори път титлата от Откритото първенство по тенис на САЩ. На финала японката направи фамозен обрат и победи Виктория Азаренка с 2:1 сета, в отделните части 1:6, 6:3, 6:3. Осака изоставаше със сет и 0:2 гейма във втората част, но успя да се мобилизира и да запише паметен успех над Вика Азаренка.

„Поздравления за Вика. Всъщност, не искам да играя с теб на повече финали, това беше много тежък мач за мен, но в същото време и вдъхновяващ, защото като по-млада съм те гледала как играеш тук и за мен беше страхотно да имам възможността да играя с теб", обърна се с усмивка към Азаренка новата шампионка по време на церемонията по награждаването.

Осака не пропусна да изкаже благодарности и на хората от екипа си, на WTA и организаторите на US Open, като не забрави и семейството си.

„Мислех си, че ще е много смущаващо да загубя мача за по-малко от час и се опитах с всички сили да престана да съм с лоша нагласа“, добави Осака, говорейки за това как се е чувствала при в началото на финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини