Шарапова напомни за най-добрите си дни и покори Вечния град



15-05-2011 19:32 | Станко Димов

Мария Шарапова спечели титлата от турнира в Рим, който е от категорията Premier 5. На финала рускинята се наложи с 6:2, 6:4 над Саманта Стосър, като по този начин се поздрави с първи трофей от началото на годината. Финалният двубой се отложи с 3 часа, тъй като дъждът властваше над италианската столица.

 

Дъждовната пауза обаче по никакъв начин не повлия на Шарапова, която на корта не остави шанс на световната номер 7.  Далеч по-агресивна и концентрирана, от първата до последната точка Шарапова знаеше какво иска и най-вече как да го постигне. Двубоят бе осми между двете, а рускинята записа осма победа.


Мария Шарапова започна на много високо ниво мача и в първите 15 минути прегази съперничката си. Рускинята на бързо поведе с 4:0, при това почти без да загуби точка. Ударът бе повече от неочакван от Стосър, която от началото на седмицата бе загубила само на два пъти подаването си. Австралийката направи леко съживяване, взимайки два поредни гейма за 2:4, но усилията и свършиха до тук. Шарапова отново вдигна оборотите и след точно 31 минути взе сета – 6:2.


Втората част започна с ранен пробив за Шарапова, но този път Стосър отговори подобаващо и успя на секундата да изравни резултата. Нещо повече – след третия гейм австралийката поведе за първи път в мача. Моментът на подем обаче бе твърде кратък.

 

Също както в първия сет, Шарапова отново покачи оборотите и на свой ред поведе с 4:2, правейки огромна крачка към първата титла за сезона.  В оставащите до края на срещата минути нови пробиви нямаше и Шарапова победоносно вдигна ръце пред погледа на годеника си Саша Вуячич.

"Много съм щастлива от успеха. Тази титла значи много за мен. Винага съм мечтала да спечеля в Рим. Предстоят още много турнири, но това е перфектният старт за мен," заяви Маша.

До момента Шарапова има 23 титли в кариерата си и вече 3 на клей.

Шарапова и Стосър ще си разменят местата в световната ранглиста от понеделник. Рускинята ще стане номер 7, а след нея ще е Стосър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини