Аршинкова и Топалова с нови победи във Варна



10-09-2020 14:02 | Tennis24.bg

Държавната шампионка Петя Аршинкова и Гергана Топалова се класираха за четвъртфиналите на сингъл на международния турнир по тенис за жени на ITF на червени кортове във Варна с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставената под номер 2 Аршинкова спечели срещу Анастасия Сухотина (Русия) с 3:6, 6:2, 7:5 след малко повече от два часа игра. Сухоткина проби за 5:4 в третия сет и сервираше за мача, но българката спечели 12 от следващите 14 разигравания, за да триумфира. Следващата съперничка на Аршинкова ще бъде турската квалификантка Йозлем Услу.

Третата в схемата Топалова пък се справи далеч по-лесно с Юлия Андреева (Русия) с 6:3, 6:4 за 85 минути. Тя взе първия сет с поредица от четири гейма, а във втората част Андреева имаше пробив аванс при 4:3, но нова добра серия донесе успеха на българката. Топалова ще играе срещу квалификантката Шантал Сован (Германия) за място на полуфиналите.

Двете българки заработиха по 2 точки за световната ранглиста и по 367 долара. Те ще излязат в тандем по-късно днес на четвъртфиналите на двойки срещу Ясмин Гимбрере (Нидерландия) и Надине Келер (Швейцария).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини