Държавната шампионка Аршинкова: Цвети има характер на победител, възхищавам ѝ се от малка



08-09-2020 23:59 | Tennis24.bg

Трикратната държавна шампионка на открито Петя Аршинкова коментира пред сайта на БФ Тенис страхотното представяне, което прави Цветана Пиронкова на Откритото първенство на САЩ. Аршинкова е категорична, че в момента Цвети е във върхова форма и няма да бъде изненада, ако продължи да ни радва с победи отвъд океана.

„Това, което прави Цветана Пиронкова е неописуемо, нямам думи. Не мисля, че има някой, който не е приятно изненадан от представянето ѝ, дори самата тя каза в едно от интервютата, че не е очаквала подобен фурор.

Нейният потенциал е огромен, но най-важното: тя е страхотен борец на корта! Възхищавам и се от малка, израснала съм в Пловдив, гледайки я как тренира, как се състезава. Десетки пъти се е справяла с опонентки, които я превъзхождат с физика или техника. Тя обаче има характер на победител и това е от огромно значение".

Относно предстоящия двубой със Серина Уилямс на четвъртфиналите, Аршинкова каза следното: „Оптимистка съм! Защо пък да не се случи чудо?! В момента Пиронкова играе най-добрия си тенис. Изключително освободена е, безстрашна. Не се притеснява от името на съперника си. След пандемията мястото в ранглистата няма никакво значение. Силите са изключително изравнени. Всеки може да победи всеки. От цялото си сърце и желая успех и вярвам, че може да продължи с победите в Ню Йорк".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини