Цвети е явление в българския и световен тенис!



06-09-2020 12:21 | Tennis24.bg

Диана Москова е Държавна шампионка по тенис на България по единично през 1977 г. Също така тя е седем пъти шампионка по двойки и два пъти на смесени двойки през 70-те години на 20 век. От години Диана Москова живее в Хюстън, САЩ, но се вълнува от процесите и развитието на тениса в България. Москова коментира за сайта на БФТ представянето на Цвети Пиронкова на US open.
 
„Следях непрекъснато редултата и треперех като човек, който е бил състезател и знае, колко трудно е да се играят и печелят такива мачове. За мен Цвети е явление в българския спорт и в световния тенис. Тя е толкова скромна, хубава, обаятелна и талантлива. Рядко се срещат такива състезателки в българския тенис и по света. При това, има толкова успехи. При това, идва от именита фамилия", коментира Москова от Хюстън.

„Да се върнеш на корта с победи след години на майчинство, е победен ход. Пожелавам й да последва примера на Ким Клайстърс, която се завърна на US open след като роди дете. Клайстърс спечели и взе купата заедно с дъщеря си. Пожелавам на Цвети същото, но ако спечели, синът й ще я гледа от България.

Аз съм много щастлива, че след Малееви, отново се говори за световните успехи на българския женски тенис. Да, България си е България. Много съм развълнувана, че доказахме, че женският ни тенис е силен и сега. Възхищавам се на Цвети, че уважава страната си и винаги играе за България в отборните турнири.

Ако Цвети стигне до полуфинал, това ще стане истинско събитие и тема за обсъждане в Хюстън, където аз живея и в цяла Америка. Интересът към женския тенис в Америка не е толкова голям, колкото към мъжкия. В Америка ще се говори още повече за Цвети, ако тя продължава да побеждава.

Нямам конкретна представа как се развива българският тенис в детайли, защото отдавна съм излязла от България. Но е факт, че България наистина е приета навсякъде по света като тенис страна. Да имаш член на Борда на директорите на Международната тенис федерация (ITF), какъвто е президентът на БФТ, това никак не е лесно и не се случва всеки ден, това е голяма работа, която трябва да се цени", завърши Диана Москова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини