Кафелников: Федерер не ме впечатлява, нищо че печели



03-02-2010 01:02 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 в света Евгени Кафелников коментира финала на Откритото първенство на Австралия между Анди Мъри и Роджър Федерер пред авторитетното руско издание "Спорт-Экспрес".

- Победата на Федерер логична ли е?

- Да, разбира се. Ако Мъри бе спечелил третия сет, то тогава можеше да има някаква интрига. Това обаче не се случи.

- Много експерти прогнозираха за Федерер, че кариерата му ще започне да залязва след успеха му на Уимбълдън през миналата година. Той обаче продължава да печели. На какво се дължи това според Вас?

- Не съм наясно с тренировъчния график на Федерер, но като цяло ми се струва, че той печели по един и същи начин толкова години, нищо не се е променило в играта му. Колко дълго ще е това - това е отделен въпрос. Не виждам нищо повече като класа от него.

- Според вас, дали Федерер ще намери допълнителна мотивация за успехи на този етап от кариерата му, след като той вече на практика е спечелил всичко?

- Трудно е да се каже. Може би той иска да подобри всички възможни рекорди... Оттук нататък ми се струва, че ще печели все по-трудно обаче.

- Според вас, дали швейцарецът може да спечели всичките титли от Големия шлем през този сезон, след като вече взе тази в Австралия.

- Това не може да бъде изключено. Аз обаче мисля, че шансовете му са минимални. Не го виждам на "Ролан Гарос", а и физически надали ще издържи. Въпреки формата си сега, той все пак навършва 29 години през август.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини