Лазаров ще защитава титлата си от предишните два сезона



01-09-2020 16:21 | Tennis24.bg

Националът Александър Лазаров ще защитава титлата си от предишните два сезона на Държавното лично първенство на червените кортове на ТК "Левски" в София с общ награден фонд 10 хиляди лева. Срещите от основната схема започват утре, а поставеният под номер 1 Лазаров стартира срещу Симеон Костов.

Друг от фаворитите Александър Донски, втори поставен, пък ще срещне в първия кръг квалификанта Адрияно Дженев. Донски има две титли на България в зала през 2017 и 2018 година, но не е печелил трофея на открито.

Държавният първенец в зала за 2019 година и номер 4 Габриел Донев ще се изправи срещу Радослав Шандаров на 1/16-финалите. Действащият национален шампион на закрито и седми поставен Пламен Милушев пък започва срещу Петър Кърджиев, "щастлив губещ" от квалификациите. Новият шампион ще бъде определен на 6 септември и ще заработи 1800 лева от наградния фонд.

В надпреварата при жените шампионката от предишните две години Петя Аршинкова е поставена под номер 2 и стартира срещу квалификантката Дария Великова. Водачката в схемата Джулия Терзийска, която спечели трите си титли в периода 2014-2016, ще срещне на старта друга квалификантка Елина Буюклиева.

Действащата национална шампионка в зала Хюлия Велиева е четвърта поставена и на 1/16-финалите ще се изправи срещу Надежда Костова. Велиева е шампионка на страната на открито през 2009 година. Финалът при дамите също е на 6 септември, а победителката в него ще вземе 1800 лева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини