Надал: Естествено, че предпочитам Анди Мъри пред Джокович



14-05-2011 20:05 | Николай Драгиев

Рафаел Надал призна, че предпочита да играе с Анди Мъри, вместо с Новак Джокович във финала на "Мастърс 1000" в Рим. Испанецът призна, че вече не може да бъде считан за фаворит срещу Джокович, но това в същото време би намалило напрежението върху неговите плещи.

Надал остана доволен от представянето си срещу Ришар Гаске, който победи със 7:5, 6:1. "От ден на ден играя по-добре. Това е шести пореден финал за мен, което е невероятно постижение. Имах тежка седмица, така че съм щастлив," обясни Рафа, който бе пипнал неприятен вирус на старта на турнира.

"Гаске игра фантастично. Въпреки уморителния мач с Федерер, който имаше, днес той се бори до последно. Той е мой добър приятел и се радвам, че показва най-добрата си игра отново. В първия сет успях да измъкна някои наистина много трудни ситуации," коментира още световния номер 1.

"Не искам да изглеждам глупаво. Предпочитам да играя с Мъри. Все пак загубих три пъти от Джокович," призна Надал. "Ако все пак играя с Джокович, то напрежението няма да е върху мен, тъй като вече не съм фаворит срещу него."

"В момента Джокович показва невероятно ниво на игра, но ще се боря до последно както винаги правя. Ако не го победя утре, ще чакам следващия ни мач. Доволен съм от сезона си на клей," допълни той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини