Мъри: Ще бъде странно да играем на празен стадион



Мъри: Ще бъде странно да играем на празен стадион
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-08-2020 14:27 | Tennis24.bg

Анди Мъри иска да забрави последното си участие на US Open, когато през 2018 година отпадна във втория кръг заради болки в бедрото. Сега той очаква с нетърпение да играе на турнира от “Големия шлем” за първи път от почти 20 месеца.

33-годишният британец, който триумфира на "Флашинг Медоус" през 2012 година, пропусна две от последните три издания на турнира, докато се бореше с травма на тазобедрената става, застрашаваща кариерата му. През това време Мъри претърпя две операции, включително за възстановяване на тазобедрената става през януари 2019, която му позволи да поднови кариерата си.

"Последния път, когато бях тук, изиграх няколко добри мача, но не беше толкова приятно за мен, защото бедрото наистина ме болеше", каза Мъри.

"Сега, както в мачовете, които изиграх миналата седмица в Ню Йорк, се чувствах доста добре на корта от физическа гледна точка. Въпреки че срещите бяха трудни и стресиращи, все пак беше приятно да се състезавам, защото тялото ми се чувстваше добре. Надяваме се, че ще бъде така и следващата седмица", добави британецът.

Мъри, чието последно участие на турнир от “Големия шлем” беше на Откритото първенство на Австралия през 2019 година, се изправя срещу японеца Йошихито Нишиока в първия кръг на Откритото първенство на САЩ във вторник.

"Да изляза на толкова огромен стадион и да няма никой на трибуните ще бъде странно. Но от друга страна с нетърпение очаквам отново да играя на турнира", каза Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини