Победи за Оже-Алиасим и Щруф след рестарта на сезона



22-08-2020 20:41 | Tennis24.bg

Феликс Оже-Алиасим преодоля нервни начални минути и записа победа в двубоя си от първия кръг на Мастърс 1000 турнира Western & Southern Open, който тази година се провежда в Ню Йорк. Надпреварата дава рестарт на сезона в световния тур, който беше в застой близо 6 месеца заради пандемията с коронавирус.

20-годишният канадец се наложи с 6:4, 6:1 над Николоз Басилашвили, постигайки трета победа от също толкова срещи с грузинския тенисист. Двубоят продължи 76 минути и се проведе при празни трибуни на националния тенис център „Били Джийн Кинг“ в Ню Йорк.

„Чувството е невероятно, страхотно е да се завърнем, дори и без публика“, каза след срещата Оже-Алиасим.

„Имах ужасен старт, но успех бързо да стабилизирам сервиса и играта си като цяло. Мисля, че той имаше повече проблеми с началния си удар, в сравнение с последния път, когато играхме“.

Във втория кръг Оже-Алиасим, който по-рано през сезона игра на два финала в тура (Ротердам и Марсилия), ще срещне във втория кръг Лоренцо Сонего или Тенис Сандгрен.

В същото време Ян-Ленард Щруф записа първа победа в третия си дуел срещу Алекс Де Минор – 6:2, 6:4 за 81 минути. Във втория кръг Щруф ще срещне победителя от двубоя между Денис Шаповалов и Марин Чилич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини