Григор Димитров: US Open? Не знам, сега не мога да кажа нищо



04-08-2020 17:13 | Tennis24.bg

Григор Димитров сподели, че е „много несигурен“ в участието си на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ. Димитров, който даде положителна проба за Ковид-19 след участие на демонстративния турнир „Адриа къп“ в края на юни разкри, че „ден и нощ“ обмисля плановете си за участие в Ню Йорк.


В последните дни двама топ състезатели обявиха, че няма да играят на US Open. Това са Ник Кириос и Фабио Фонини. Световната №1 при дамите Ашли Барти също каза, че заради коронавирус пандемията също няма да пътува за Голямата ябълка.

„Точно в този момент съм изключително несигурен, ако трябва да бъде напълно честен“, каза Димитров пред „Скай спортс“.


„Мислех за това и продължавам да мисля всеки един ден. Чувствам, че има толкова много въпроси, които да задам и толкова малко отговори. Преминах през това и знам какво е“.


„За европейците е трудно, защото трябва да пътуваме около 12 часа до Ню Йорк, да сменяме няколко полета. След това да се придвижим до хотела, статистически сме над хиляда души на едно място и просто не е лесно. Надявам се никой да не го хване (Ковид-19), но ако някой даде положителен резултат нещата стават по-сложни. Дори и да имаме споразумения с правителствата относно карантината и другите неща, никога няма как да знаем какво ще се случи ден след ден“.


Друга причина, поради която 29-годишният българин е предпазлив дали да играе в Ню Йорк е опасението, че тялото му няма да може да се справи с интензивните натоварвания, които предлага един турнир от Големия шлем.  


Миналогодишният полуфиналист сподели: „Тренирам повече и чувствам, че имам повече енергия, но все още има въпросителни. Определено ще изчакаме да видим какво ще обявят следващите дни и тогава ще вземем решение. Точно сега моментът е деликатен и не мога да кажа дали ще отида или не“.

В заключение Димитров сподели, че напълно разбира играчите, които отказват да пътуват за Ню Йорк и че всеки е отговорен за решенията, които взима.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини