Киндер плюс за четвърта поредна година в България



15-07-2020 12:10 | Tennis24.bg

За четвърти път в България ще се проведат турнири от веригата „Kinder Joy of moving Tennis Trophy". След отлаганията поради епидемията от коронавирус, в календара на БФТ се предвиждат 6 турнира във възрастовите групи до 9 и 10 г. и 4 турнира до 11 и 12 г. В тях децата ще се съревновават помежду си, за да излъчат представителите за международните финали.
 
Финалният международен турнир ще се проведе през м. ноември в „Рафа Надал Академи" в Майорка, Испания. В него се очаква да участват също така националните шампиони по този проект от много европейски страни.

В турнирите от веригата Киндер ще се играе във формат по правилата за регионалните турнири от Наредбата за провеждане на състезанията по тенис за 2020 г.:

Открита схема за всички записани участници.· От 3 до 16 участника: в групи, полуфинали, мач за 3-4 място, финал· При 17 и повече участника: Директна елиминация + мач за 3-4 място + задължителен утешителен турнир за всички участници, загубили първия си мач в схемата.· Формат на срещите: до 9 и 10 г. – 1 къс сет (до 4 гейма), до 11 и 12 г. – 1 тайбрек сет.

В първите турнири от веригата няма да има поставени състезатели. За всеки следващ турнир поставянето ще се извършва на базата на ранглистата за Киндер.

Финалното класиране ще се изготви на база общия брой точки от изиграните турнири, като всеки състезател трябва да е участвал в поне 4 (четири) от общо шестте турнира до 9 и 10 г. и в поне 3 (три) от общо четирите турнира до 11 и 12 г. Класираните състезатели на първо място в крайните ранглисти ще получат възможността да участват във финалния световен турнир в Испания, като разходите по участието ще бъдат поети от БФТ.

В турнирите имат право да участват и чужди граждани. Ако чужд гражданин завърши на първо място в крайната ранглиста, представител на България от съответната възрастова група ще бъде най-предно класираният български състезател.

Подробна информация за датите и локациите на провеждане на турнирите може да откриете в онлайн системата на БФТ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини