Любичич: Няма да тренирам никой след Федерер



14-07-2020 16:08 | Tennis24.bg

Един от наставниците на Роджър Федерер – Иван Любичич заяви, че Маестрото ще бъде последния, с когото ще работи. 41-годишният хърватинът, който е част от екипа на Федерер от 2016 г., ще се насочи към пълен работен ден в новото начинание, което създаде - LJ Sports Group. Това е агенция, която има за цел да движи всичко около кариерата на даден играч, за да може той да се концентрира само и единствено върху представянето си на корта. Сред клиентите на агенцията са Борна Чорич и Марта Костюк.

„Роджър ще бъде последната ми работа като треньор.  След това ще се отдам изцяло на моят проект“, каза Любичич в интервю за „Нови Лист“.

„С Роджър продължаваме заедно. Работата ми с него не подлежи на коментар. След като кариерата му приключи ще се посветя на 100% на това, което ме прави щастлив. Ще мога да помагам на играчите по начина, който считаме, че е най-добър за тях. Когато става въпрос за треньорската ми кариера – Роджър е изключение. След него ще се занимавам с маркетинг и спонсорство“.

Любичич ще има малко допълнително време за проекта си тази година, след като Федерер се подложи нас втора операция на коляното и ще се завърне на корта най-рано в началото на следващия сезон. През тази година Федерер участва само на два турнира, като за последно игра на Australian Open, където отстъпи пред Новак Джокович на полуфиналите.

„Всичко е под контрол. Планираме следващия сезон“, каза Любичич. „Желанието и мечтата ни е да повторим сезон 2017. Но ни е ясно, че сме в тотално нова ситуация.Както и да е, имаме позитивен опит от предишни години и сме позитивно настроени“.

В момента Федерер държи рекорда за най-много титли от Големия шлем – 20. Рафаел Надал и Новак Джокович го следват съответно с 19 и 17. Любичич е категоричен, че в тениса има и други важни неща, освен статистиката от спечелените Шлемове.

„Всички са прекалено фокусирани върху титлите от Шлема. Те са най-големите в нашия спорт, факт, но не са единственото ценно нещо. Не всички сме луди по тях. Федерер обича спорта и ще остане на корта колкото може. Ще направим всичко, за да постигнем добри резултати, но това не е единствената причина за неговото завръщане. Сигурен съм, че много хора няма да ме разберат“, добави Любичич, който в кариерата си спечели 10 трофея и заработи над 10 млн. долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини