Рубльов излезе от карантината и ще играе на турнира на Тийм



06-07-2020 17:31 | Tennis24.bg

Андрей Рубльов ще участва тази седмица на демонстративен турнир в Австрия, след като приключи режима на самоизолация. Руснакът остана под карантина след участието си на турнира в Задар (Хърватия), където бяха установени случаи на заразени с коронавирус. Сред тях беше и най-добрият български тенисист Григор Димитров.

"Имам важни новини. След като завърши 14-дневната карантина и преминах три теста (всичките отрицателни), докторът ми позволи да играя на турнира, организиран от Доминик Тийм тази седмица в Кицбюел. Разбирам, че този труден момент изисква голяма отговорност. Организаторите ме увериха, че турнирът ще се проведе в съответствие с всички необходими стандарти за опазване на здравето", написа Рубльов в Туитър.

В края на юни 22-годишният руснак участва в турнира в Задар и достигна до финала, в който трябваше да играе срещу номер 1 в света Новак Джокович. Срещата обаче не се състоя, след като Григор Димитров даде положителна проба за коронавирус. След това се заразиха Борна Чорич (Хърватия), Джокович и още няколко души от щабовете на българина и сърбина.

На 2 юли лидерът в световната ранглиста Новак Джокович съобщи, че е дал повторен тест, който е отрицателен. Рубльов на 22 юни обяви в Туитър, че също е с отрицателна проба за COVID-19.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини