ВИДЕО: Федерер премина с лекота през Цонга



11-05-2011 22:24 | Николай Драгиев

Роджър Федерер записа стабилен старт на турнира "Мастърс 1000" в Рим. Швейцарецът надигра във втори кръг Жо-Вилфред Цонга с 6:4, 6:2 и в следващата фаза очаква Ришар Гаске.

Федерер спаси всички седем възможности за пробив, открили се пред Цонга, а освен това на няколко пъти зарадва публиката с отлични изпълнения.

Един пробив бе достатъчен на бившия номер 1 да приключи първата част с 6:4 в своя полза. Той спечели съответно 73% и 70% от точките при първи и втори сервис, с което не даде особени шансове на Цонга.

Вторият сет премина още по-категорично под доминацията на Федерер. Той проби на два пъти, но имаше и проблеми на свой втори начален удар. Крайният резултат бе оформен с 6:2 в тази партия.

"Доволен съм, това бе добър мач за мен. Той е опасен съперник и сервира добре," заяви Федерер.

"Нямам търпение да играя с Ришар, който е страхотен играч. Направихме добър мач в Дубай. Ще е предизвикателство да го срещна на клей. Трябва да съм фокусиран и да играя умно. Ще видим какво ще се случи," допълни той.

Така от началото на сезона Федерер има 28 победи и 6 загуби. Повече от него имат само Надал и Джокович. Единственият турнир, на който швейцарецът е участвал през 2011 година, и не е стигал поне полуфинал, е в Монте Карло. Там той загуби на четвъртфинал от Юрген Мелцер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини