Тийм остана впечатлен от първата си визита в Белград



15-06-2020 14:27 | Tennis24.bg

Доминик Тийм спечели първото издание на демонстративния турнир Адриа къп, който се проведе през уикенда в Белград. На финала на надпреварата австриецът се наложи с 2:1 сета над представителя на домакините Филип Крайнович. След двубоя Тийм сподели на пресконференция, че е със страхотни впечатления от престоя си в сръбската столица и изрично благодари на организаторите на надпреварата – семейство Джокович.

„Винаги е приятно да спечелиш трофей, разбира се, но не това беше голямата ми мотивация да дойда тук“, коментира световният №3 пред представителите на медиите.

„Преди всичко аз си изкарах страхотно тук. Беше невероятен уикенд. Не мисля, че нещата можеха да бъде по-добре. Огромно благодаря на Новак и неговото семейство за организацията на този страхотен турнир. Направиха времето ни тук специално. През последните седмици всички преминахме през труден период, в продължение на месеци не се бяхме виждали. Всички ние се разбираме добре помежду си и беше много приятно да се съберем тук“.

„Форматът на двубоите в Белград беше нетипичен, правиш една грешка и си в затруднена ситуация. Доволен съм от нивото на играта ми. Когато имаш такава публика искаш да ѝ покажеш най-добрия си тенис“.

„Това беше първото ми идване в Белград и беше невероятно. С момчетата си изкарахме страхотно и извън корта. Разгледахме Новия Белград, Стария Белград“, завърши Тийм.

Следващият уикенд Адриа къп ще се проведе в хърватския град Задар.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини