Джокович с първа загуба за годината



14-06-2020 10:23 | Tennis24.bg

Новак Джокович загуби от сънародника си Филип Крайнович с 4:2, 2:4, 1:4 във втория си мач от група "А" на демонстративния турнир "Адрия Тур", организиран от световния №1 на червени кортове в Белград. Така сърбинът вече е с победа и загуба, след като в първата си среща надделя с 4:1, 4:1 над своя сънародник и приятел Виктор Троицки.

"Адрия Тур" включва четири мини-турнира в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора през следващите четири уикенда.
В надпреварата в Белград ще участват и най-добрият български тенисист Григор Димитров, който вчера записа победа и загуба, а по-късно днес ще играе в третия си мач от група "Б" срещу Доминик Тийм (Австрия).

След първия си двубой Джокович обяви, че мини-турнира в Черна гора, който беше насрочен за 27 и 28 юни, няма да се проведе заради пандемията от коронавирус.

"Опитахме всичко, но границите все още не са отворени и нямаме време да го организираме", каза сърбинът.

Вторият кръг от надпреварата е в Задар (Хърватия) на 20 и 21 юни, а след това в Баня Лука на 3 и 4 юли.
Германецът Александър Зверев, номер 7 в света, поведе в класирането в група А, след като победи Виктор Троицки с 4:1, 4:1 и Филип Крайнович с 0:4, 4:3(5), 4:3(2)

Вторият поставен и трети в световната ранглиста Доминик Тийм излезе начело в група "Б" с две победи. Австриецът спаси три поредни мачбола и завърши мача с пет последователни спечелени точки при успеха си срещу Душан Лайович с 1:4, 4:1, 4:3(6).

В първия си двубой Тийм поведе с 2:0 срещу Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина), който получи травма в аддукторите и се отказа.

От 15.00 часа днес започва третия кръг в групите, а финалът е от 21.00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини