Григор Димитров: Щастлив съм, че отново съм на корта



13-06-2020 21:00 | Tennis24.bg

Григор Димитров остана доволен след първия си мач от февруари насам. Днес хасковлията победи с 4:3, 3:4, 4:1 сърбина Душан Лайович в Белград, в мач от демонстративния турнир Adria Tour.

"Чувствах се добре на корта. Почувствах се малко като риба във водата, винаги е хубаво да излезеш на корта, това е едно от най-безопасните места, на които мога да бъда, независимо дали печеля или губя. Условията за игра бяха доста тежки, но аз просто съм щастлив, че бях на корта и успях да покажа приличен тенис.

Когато Новак ми се обади, той ме попита как съм, дали семейството ми се чувства в безопасност, което е и най-важното. Той ме попита какво мисля, дали е възможно да се включа и дали мога да му ударя рамо в тази инициатива. Зная колко много означава това за него и си казах: "защо не". Плюс това толкова време прекарах в Америка, че Европа ми липсваше.

За мен сигурността винаги е преди всичко останало. Чакаме новини за сезона, но ми е трудно да коментирам в момента, без да знам повече по въпроса. А и всичко се променя с всеки нов ден, с всяка минута. Когато има някакво окончателно решение, тогава ще мога да коментирам повече“, сподели Григор Димитров в интервю за Sport Klub.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини