Новак Джокович: Животът продължава и ние като спортисти с нетърпение очакваме отново да се състезаваме



12-06-2020 20:40 | Tennis24.bg

Световният номер 1 Новак Джокович е нетърпелив да се завърне на корта пред родна публика. Сърбинът е домакин на демонстративния турнир Адриa Тур, който ще се състои в Белград през уикенда. Надпреварата  включва четири мини-турнира в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора през следващите четири уикенда.


В надпреварата в Белград ще участват най-добрият български тенисист Григор Димитров, Александър Зверев (Германия), Доминик Тийм (Австрия) и други.

 

Феновете ще могат да присъстват на мачовете, въпреки пандемията от COVID-19, след като правителството отмени забраната си за публични събирания на открито. "Имаме различни мерки в сравнение с други страни, така че е много трудно да се мисли за международни стандарти по отношение на пандемията", каза Джокович на пресконференция днес.

 

"Имаме по-добра статистика в сравнение с някои други страни. Разбира се, има много починали и е ужасно да се види това в региона и по света. Но животът продължава и ние като спортисти с нетърпение очакваме отново да се състезаваме", добави сърбинът. "Може да ни критикувате и да кажете, че това може би е опасно, но не зависи от мен да решавам кое е правилно или грешно. Правим това, което ни казва сръбското правителство и се надяваме скоро да се върнем на корта", заяви още Джокович.

 

Сърбия, която има 12 179 регистрирани случая на заразени с COVID-19 и 252 починали, отмени забраната за публични събирания на открито. Около 25 000 фенове присъстваха на футболното дерби в Белград в сряда.

 

Миналата седмица Джокович заяви, че обмисля да пропусне Откритото първенство на САЩ. Сърбинът смята, че наложените ограничения за турнира от Големия шлем в Ню Йорк заради пандемията от коронавирус ще го направят почти невъзможен.

 

Александър Зверев се присъедини към позиция на Джокович. "Всеки иска да участва на турнирите от Големия шлем, ако е възможно, но при тези обстоятелствата сега ще бъде много трудно", каза 23-годишният германец.

 

Доминик Тийм заяви, че се радва да бъде част от събитието в Белград. "Невероятно е, че отново ще играем пред публика и ще си върнем тази атмосфера, така че наистина дори не мога да чакам утре", каза австриецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини