Тенисът и истинските фенове



11-05-2011 18:32 | Николай Драгиев

Преди мнооого,мнооого години,когато още сигурно повечето от вас тук не са знаели какво е това "тенис" се появи един човек. Той беше среден на ръст и слабичък с никаква кой знае каква мускулатура. Никой почти не го забелязваше и не предполагаше, че този човек ще пренапише историята на тениса.

Дори и името му бъркаха - викаха му Роже. Роже Федерер - човекът, който направи немислимото за него време и победи почти всичките рекорди на великия Сампрас. Този човек започна своя възход на 22 годишна възраст и до ден днешен е винаги в топ 3 на ранглистата.

Докато той царуваше на сцената се появи друго младо момче - атлетично, с буйна дълга коса и тениски без ръкав, за които доста често беше критикуван. Това момче от Испания се задържа дълго време под номер 2 в света и повечето смятаха, че няма да успее да измести Роджър от първата позиция. На клей винаги го побеждаваше, но на твърда настилка все нещо не му достигаше. Благодарение обаче на къртовския труд и неуморните тренировки той намери ключа към успеха и зае заслужено званието Крал на клея и №1 в света.

В момента е във възход едно друго момче - мой комшия. Дълги години той беше 3-ти в света и никой не му обръщаше внимание. Никой-до сега. На 23-годишна възраст той постави на колене не веднъж и не два пъти тенисистите-легенди. Случайност? Не - това,хора, е ЕВОЛЮЦИЯ!!! Не може да очаквате цял живот едни и същи хора да са на първите места. Всяко нещо си има времето и края.

Чета вашите коментари и си спомням мненията от преди 6,7 години, когато никой не вярваше, че Роджър ще се превърне в легенда. "Кой бе? Онзи дето като истеричен си хвърля ракетата и беснее на корта ли?"

Това бяха типичните коментари за него по времето, когато изгряваше на небосвода, защото в началото както някои от вас знаят, Федерер беше кълбо от нерви когато не му потръгнеше играта. Джокович пък не издържаше физически цял мач и доста често се отказваше. Сега прави ли го?

Винаги ми е било жал за хора, които се ядосват, защото някой, на който те не симпатизират бил спечелил. Съжалявам, че ще го кажа, но за мен вие не сте истински фенове на тениса като спорт, а на отделни личности. Всеки хващал ракетата знае какви усилия, лишения и труд коства да стигнеш топ 10. Трябва да си адски голям талант, работяга и да имаш силна вяра в себе си, за да го постигнеш.

Аз също някои тенисисти не ги харесвам като хора макар и да се броят на пръстите на едната ми ръка, но няма тенисист, който да не уважавам. Има огромна разлика между харесване и уважение!!! Всеки един заслужава уважение, респект и ако не друго, то поне да му се признаят успехите. Един от хората с най-груб език тук беше написал, че тенисът е най-спортсменсткият спорт. Така е, но нека не само тенисистите на корта бъдат спортсменти, ами и вие-феновете.

 

Уважавайте всеки излязъл на корта независимо от неговата националност, цвят на кожата и религия. Джокович бил победил. Ами поздравете го така, както щяхте да направите, ако турнирът беше спечелен от Рафа или Роджър. Той го заслужи. Не го спечели мамейки, лъжейки или с хитринки. Игра мъжки и надделя. Аз заобичах Новак така, както преди години заобичах Роджър и Надал, които минаха през абсолютно същата помия излята от "фенове на тениса" като вас.

Явно докато не спечелиш поне 5 трофея от Големия шлем не те признават за талантлив тенисист.:))) Тази година е годината на Ноле. Няма смисъл да злобеете, да го обиждате и какво ли още не - не му навреждате. Само ядосвате почитателите му, а от това никой не печели. Научете се да гледате не кой е хванал ракетата, а самата игра и й се наслаждавайте!!!

Eдно мнение на Ана Стоянова от Facebook профила на Tennis24.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини