Беретини за живота в изолация и как вбесява гаджето си



02-06-2020 17:19 | Tennis24.bg

Матео Беретини все още е в Бопка Ратон (Южна Флорида), където изкара карантинния период с приятелката си Айла Томлянович.
Полуфиналистът от US Open 2019 даде интервю за италианския всекидневник „Гадзета дело спорт“, в което разкри подробности около проблемите с контузии, периодът на изолация и бъдещите си планове.

„Италия пострада много от кризата с коронавируса. Бях в постоянен контакт с родителите ми и знам колко тежка беше ситуацията. Не можем да се предадем. Трябва да останем обединени и да продължим напред. Това е от основно значение при рестарта“, сподели Беретини.

Световният №8 все още не е решил кога ще се върне в Италия.
„Не съм планирал конкретна дата, на която да се прибера в Италия. Имам няколко възможности, но все още ще изчакам преди да взема окончателно решение“.

Беретини разкри, че проблемите с глезена, с които се сблъска в началото на годината, вече са в миналото. Италианецът, който през април навърши 24 години, все още не е решил дали ще участва на демо турнир в родината му в края на месеца.

„Приоритетът ми сега е да остана здрав и да продължа да тренирам. По време на престоя ми във Флорида тренирах с Франсис Тиафо. Помагаше ми Паоло Волпичели, който е близък приятел на моя треньор Винченцо Сантопадре“.

Компания на Беретини в последните три месеца му прави неговата приятелка Айла Томлянович.
„Беше приятно да бъдем заедно толкова дълго време. Не бяхме свикнали с подобна ситуация, защото до момента се срещахме рядко. Не беше лесно, но определено беше позитивно. Тренирахме заедно. Имаме различни характери. Аз съм по-спокоен, докато тя приема всичко много сериозно. Когато се шегувам прекалено много тя полудява. Натрупахме ценен опит“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини