Избраха националите за ATP Cup за отбор на месец януари



29-05-2020 20:28 | Tennis24.bg

На специална церемония в Пресклуб „България" Димитър Кузманов и Александър Лазаров получиха наградата за Отбор на месец януари в анкетата спортните медии и редакции. Двамата тенисисти заедно с Григор Димитров, Адриан Андреев и Александър Донски постигнаха изключителен успех, като се класираха на 9-то място в първото издание на ATP Cup. Тенисистите получиха 15 гласа от участвалите в анкетата 20 медии.

Както знаете, тогава родните тенисисти участваха в първото издание на надпреварата ATP Cup и макар да не излезеха от групата, записаха две победи, включително срещу тима на Великобритания, като впечатлиха с представянето си.

Наградата беше връчена със закъснение поради пандемията от коронавирус.

Междувременно стана ясно, че Кузманов и Лазаров ще участват на големия международен демонстративен турнир в Белград, който е иницииран и ще се проведе в академията на Янко Типсаревич. На 15 юни те ще се включат в инициативата, която има за цел да поддържа играчите активни в условията на парализирания от пандемията тенис свят.

"Източноевропейският шампионат", както Типсаревич е озаглавил турнира си, ще започне на 15 юни в академията му в Белград и ще включва световноизвестни имена като Дамир Джумхур, Душан Лайович, Николоз Басилашвили, Виктор Троицки, Ласло Джере, Миомир Кецманович, двамата българи и други.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини