Чилич: Ще се върна в Топ 10



Чилич: Ще се върна в Топ 10
Свързани играчи
Тагове
23-05-2020 17:23 | Tennis24.bg

Марин Чилич заяви, че има сили да се завърне в топ 10 на световната ранглиста, след като се смъкна до 37-мо място в класацията след слабо представяне през 2019 година.

Шампионът от Ю Ес Оупън 2014 достигна до номер 3 в света преди две години, след като в рамките на по-малко от година се класира за финалите на Уимбълдън и Откритото първенство на Австралия. 31-годишният Чилич обаче бе непостоянен в изявите през изминалия сезон.

“Винаги съм вярвам, че за мен има място на върха на тенис света, но човек трябва да си го заслужи. Вярвам, че има място за мен там в следващите няколко години – в топ 10 или топ 15. Мога да бъда там”, сподели хърватинът.

Според Чилич сега мъжкият тенис е доста по-силен, отколкото беше преди две години. “Младото поколение вече израсна. Сега има поне десет човека, които имат голям потенциал и са много силни, с голям потенциал за титли от големите турнири. Освен все още го има и старото поколение”, коментира Чилич, който счита, че трябва да се помогне на по-ниско ранкираните тенисисти в условията на пандемията от COVID-19.

“Тенисът е един от най-големите и най-добрите глобални спортове, но на практика между 100 и 250 души изкарват пари от него. Управляващите органи, особено турнирите от Големия шлем, трябва да разпределят достатъчно средства за подкрепа на ниско ранкираните тенисисти, турнирите от по-нисък ранг, турнирите от сериите Чалънджър и Фючърс”, смята Чилич. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини