Официално разрешават тренировките за деца и на закрито



20-05-2020 16:49 | Tennis24.bg

Тренировките за деца, юноши и девойки ще бъдат официално позволени от 26 май. Това стана ясно, след като министърът на младежта и спорта Красен Кралев оповести нова порция разхлабване на противоепидемични мерки срещу коронавирус епидемията, сред които са и зелена светлина за заниманията на закрито.

Ето какво съобщи Кралев:  

„Днес разрешихме провеждането на индивидуални спортни занимания на закрито! Със заповед, която подписах по-рано, се позволява залите в България да отворят врати за спортуващите, при спазването на строги противоепидемични мерки. От 22 май ще бъдат позволени и колективните спортни занимания на закрито, а от 26 май е разрешено провеждането на индивидуални и колективни спортни занимания на закрито и открито за деца до 18 годишна възраст.

В заповедта са упоменати мерките, които трябва да бъдат спазвани от собствениците (наемателите) на спортните обекти, от персонала, спортистите, треньорите и длъжностните лица. Указанията са съгласувани с министъра на здравеопазването.

Задължително е провеждането на филтър на входа на съоръженията, като на всички се измерва телесната температура. Максималната хигиена се осигурява чрез строги процедури за редовно почистване и дезинфекция, минимум четири пъти дневно, в т. ч. на всички контактни повърхности, които могат да се докосват. Служителите се защитават с маска за лице, шлем или преграда, както и с ръкавици. Най-малко четири пъти месечно трябва да бъде извършвано почистване на филтрите на вентилационните и климатичните инсталации. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения трябва да бъдат почиствани и дезинфектирани на всеки час. Собствениците (наемателите) на спортните съоръжения са длъжни да определят служител, който да отговаря за изпълнението и спазването на указанията.

Членовете на персонала, които се чувстват болни и имат оплаквания като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица или повишена телесна температура са задължени да останат у дома. Същото се отнася и в случай на болен в дома на служителите.

В тренировъчните зали не се допускат лица освен спортисти, треньори и длъжностни лица, пряко отговорни за подготовката на състезателите.”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини