Отварят осем парка в София, позволяват единично спортуващи



26-04-2020 12:55 | Tennis24.bg

Осем от големите паркове в София ще бъдат отворени в понеделник от 9.30 до 18.30 часа за родители и деца. За целта още днес заповедта на министъра на здравеопазването ще бъде променена, така че да разреши посещението в парковете. Това обявиха днес от Южния парк кметът на София Йорданка Фандъкова и премиерът Бойко Борисов.

За останалите градове на страната ще се даде възможност за отваряне на парковете със заповед на здравния министър, но кметовете сами ще решават дали и кога да ги отворят.

Препоръчва се децата да са до 12-годишна възраст, като могат да бъдат придружавани от максимум двама възрастни. Те няма да могат да ползват детските площадки и да сядат по пейки по време на разходките. В часовете преди 9.30 и след 18.30 ч стопаните на кучета в София ще може да ги разхождат в парковете.

Позволява се и на единично спортуващи и бременни жени също да ги посещават.

Забранява се събирането на групи и пиенето на алкохол в парковете.

На посетителите ще се представят карти с обозначени маршрути, по които може да се движат, така че да няма засичане и струпване на хора.

Столична община е ангажирала 80 свои служители да следят дали се спазват изискванията за посещение в парковете. Още 120 представители на реда, в това число конни и вело патрули, също ще наблюдават движението в тях.

Екипи на Столичната община са направили днес учение за организацията на движението в парковете за родители и малки деца. То бе представено и пред членовете на Националния оперативен щаб.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини