Първи стъпки в тениса у дома24-04-2020 13:53 | Tennis24.bg

Тенис тренировка вкъщи? Първи досег на децата до тениса в период на извънредно положение? Безплатно обучение от доказани треньори? Забавление и движение у дома, а и награди? Всичко това ще бъде възможно от понеделник, 28 април. Българската федерация по тенис стартира нова кампания „Първи стъпки в тениса у дома", насочена към деца от 5 до 12 години, които никога досега не са имали досег до тенис ракета или корт.
 
В рамките на 4 седмици ще бъдат публикувани уроци за начинаещи от тенис треньори, които са доказани при работата си с деца в тази възрастова група. Всеки малчуган ще може да разбере от вкъщи основните елементи на спорта, да се движи и забавлява, както и да получи награди.

Децата ще бъдат запознати с правилната стойка, двигателна култура, термини и движения. Всеки следващ урок ще надгражда предишния и чрез разбираеми и весели упражнения те ще могат да навлязат постепенно в тениса. Ще има и седмични предизвикателства, които ще носят много награди. Родителите ще могат да запишат и изпратят до БФТ видеоклипове как децата им повтарят урока, а като награда ще получат безплатен урок след края на извънредното положение в някой от десетките клубове в страната, които са част от кампанията. Единственото условие е децата, които се включват включат в инициативата, да не са картотекирани към тенис клубове.

Най-постоянните и най-атрактивните участници ще бъдат изненадани със специални награди – ракети и топки за тенис, осигурени от партньора на кампанията.

Очаквайте от понеделник на Facebook страницата на Българската федерация по тенис стартът на кампания „Първи стъпки в тениса у дома"!


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини