Полина Цекова: Не е момент да се делим на хора и спортисти



22-04-2020 07:59 | Tennis24.bg

Полина Цекова е една от всепризнатите български баскетболистки. За шампионката на WNBA са чували навсякъде, а тя продължава да получава признание след признание във Франция, където живее и работи от години.

С Поли Цекова разговаряхме за живота в Тарб в момента, в социална изолация, за потенциала на българския баскетбол, и за това - би ли се върнала да работи у нас.

"На моменти се чувствам като в американски филм. Нашият департамент е на първо място по смъртни случаи във Франция. Стоим и чакаме. Навсякъде има недисциплинирани хора. Не е момент да се делим на хора и спортисти. Ще има клубове, които ще са ощетени финансово, но няма по-важно от здравето."

В поредно издание на Студио СПРИНТ Поли Цекова разказа, че не зависи от треньорската си дейност, защото от шест-седем години работи като организатор в местна консерватория. В момента тя е държавен служител, назначена на доживотен договор, и е благодарна за шанса, че е финансово сигурна.

"Имам билети за България за края на юли. Никога не ми се е искало така да се прибера. Знам, че трябва да се прибера и да стоя 14 дни в карантина. Но съм съгласна и на това, за да съм там със семейството си," призна плевенчанката. "Дъщеря ми Емма се чувства добре, не излиза изобщо, сега е при баща си. Сама бях на Великден, пием по бира с приятели виртуално. Имам и рожден ден в края на месеца, но всичко се отлага. Няма да седим и да плачем. Трябва да се лишим от комфорта си за 2-3 месеца в интерес на здравето на всички."

"Дано да се състои световното за юноши, в София, защото знам, че в България ще го направят отлично," продължи Поли Цекова. В момента шампионатът е отложен за месец август. "Надявам се да се състои, защото колкото и да му е трудно на баскетбола в България, от години има война на его, трябва да се направи нещо за тези момчета и момичета."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини