Световният тенис елит поздрави Стефан Цветков



21-04-2020 17:40 | Tennis24.bg

Президентът на БФТ Стефан Цветков получи страхотен подарък за 50-ггодишния юбилей, който чества в понеделник. Близки и роднини на Цветков участваха в заснемането на видео-обръщение, в което изказаха своите пожелания.

Освен десетки родни знаменитости, с пожелания към главата на родната тенис федерация се включиха и някои от най-влиятелните личности на ръководни позиции, сред които президентът на ATP Андреа Гауденци, президентът на ITF Дейвид Хагърти (на снимката), президентът на Тенис Австралия Крейг Тайли, бившият директор на Sofia Open Пол Макнами, президентът на руската тенис федерация Шамил Тарпишчев, бившият играч от Топ 10 Янко Типсаревич и много други.  

Стефан Цветков е българинът с най-високи постове в световните тенис организации. Той е член на Борда на директорите на ITF. Председател е на комисията за развитие на веригата за жени ITF Women′s Circuit, член на комисията на атлетите към ITF, бил е вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe) и понастоящем е неин пожизнен почетен съветник. Член на Международната комисия към Световната зала на тенис славата в Нюпорт. Член на Борда на директорите на Професионалния тенис регистър на треньорите.

Президент за България на The Global Professional Tennis Coach Association, президент на "Интърнешънъл лаун тенис клуб" на България и почетен член на клуба във Великобритания. Член на борда на директорите на "Хопман къп". Цветков е турнирен директор на Турнира на шампионките на WTA от 2012 до 2014 г. Председател на организационния комитет на турнира от сериите АТР 250 - Sofia Open, от 2018 г. насам.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини