Фонини: Никога не съм стоял толкова у дома



20-04-2020 14:03 | Tennis24.bg

Фабио Фонини говори пред „Кориере дела Сера“ една година, след като спечели титлата от Мастърс 1000 турнира в Монте Карло. 33-годишният италианец не е оптимист, че сезонът в тениса ще бъде подновен до края на годината.

„Към днешна дата съм на мнение, че няма да се върнем на корта до края на годината. Съпруг съм и съм баща на две деца. Страхувам се, че мога да предам вируса. Как може турнирният директор да поеме отговорността за здравето на играчите, журналистите и привържениците. Няма да пътувам из света, докато не бъде на 100% сигурно“.

Фонини не мисли, че тенис пред празни трибуни е добра идея.
„Няма смисъл да провеждаме турнири без публика. Не съм съгласен с политиката на футбола да се играят мачове на всяка цена, дори и без публика. Чудно ми е как може да се проведе футболна среща пред празни трибуни“.

Фонини изкарва карантината в дома си в Арма ди Таджиа, заедно със своята съпруга Флавия Пенета и децата им Федерико и Фара. За последно Фабио игра в квалификациите за Купа „Дейвис“ в Каляри през март.

„Никога не съм оставал толкова дълго време у дома със семейството ми. В първите няколко седмици бяхме притеснени, но останахме у дома с децата си. Играя с Федерико“.

Италианецът изрази надежди, че Мастърс 1000 турнирът в Рим ще се проведе следващата есен.
„Надявам се, че италианският Мастърс ще се проведе в Рим. Атмосферата във „Форо Италико“ е уникална. Рим си е Рим. Знам, че италианската федерация прави всичко възможно да организира турнира“.

Надеждите са, Мастърс 1000 турнира в Рим да се проведе през септември, седмица преди „Ролан Гарос“. На този етап официално са отложени всички турнири до 13-ти юли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини