Надал и Джокович не са оптимисти за сезона



16-04-2020 17:46 | Tennis24.bg

Първите двама в световната ранглиста Новак Джокович и Рафаел Надал не са оптимистично настроени за скорошно подновяване на сезона в тениса. Както е известно, ATP забрани всички надпревари до 13-ти юни, но срокът може да бъде удължен за неопределено време, в зависимост от развитието на пандемията от коронавирус.

„Тенисът е глобален спорт. Пътуваме от държава в държава и още много хора покрай нас го правят. Изключително трудно е в момента да си представя провеждането на два големи турнира в рамките на кратък срок от време“, коментира Надал по повод възможността US Open и „Ролан Гарос“ да се играят през седмица или две.

В други спортове, като футбола, вече се обсъжда вариант първенствата да бъдат завършени при затворени врата, за да бъдат спасени приходите от тв права. При големите турнири в тениса обаче положението е различно и е малко вероятно да се стигне до такъв сценарий.

„Това не е лесно решение“, каза Джокович. „Аз съм готов, но мисля че ще минат още няколко месеца преди да се върнем на корта“.

Подобно мнение изрази и Надал: „За мен няма проблем да играя пред празни трибуни, но това ще бъде трудно решение“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини