Зверев: Доминацията на Джокович, Надал и Федерер ще продължи



15-04-2020 16:33 | Tennis24.bg

Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер ще имат опита на своя страна, когато тенисът се поднови след пандемията от коронавирус, заяви германецът Александър Зверев.

Той каза още в интервю за "Шпорт Билд", че смяната на поколенията все още предстои. Тенисът е спрян от март поне до средата на юли, а Зверев очаква голямата тройка Джокович, Надал и Федерер да излезе по-силна след паузата, защото "тримата имат повече опит и знаят точно какво трябва да правят".

"Те също ще бъдат по-свежи след почивката. Така че това прекъсване ще бъде предимство за по-опитните играчи. Но съм убеден, че след това идва смяната на поколенията", добави германецът.

22-годишният Зверев е една от изгряващите звезди и заема седмо място в световната ранглиста. В момента той е във Флорида със семейството и треньорския си щаб и добави, че има възможност да тренира на корт.

Германецът каза, че би приел вариант да се играе без публика и че "би било чудесно, ако тази година може да се проведат още два турнира от "Големия шлем".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини