Кузманов: Тенис тази година със сигурност ще има



14-04-2020 16:37 | Tennis24.bg

Димитър Кузманов намира алтернативни методи да тренира у дома, а чрез видеочат с играчи от АТП дискутират ситуацията, проблемите и бъдещето на световния тенис. Тенисистът даде интервю за "Нова Тв".

„Последната информация е, че има намерения да започне да се тренира на 13 юли, макар че всички сме единодушни, че това няма да е началото на сезона. Сезонът най-вероятно ще започне през август или септември. Всички, включително и аз, сме оптимисти, че тенис тази година ще има. Въпросът е колко дълго ще се играе сезонът, но тенис със сигурност ще има. Макар че вчера (б.р. онзи ден) излезе информация, че организаторите на турнира в Канада отменят откритото първенство, Мастърс 1000, който имат, но пак казвам, в групата, в която съм, в съобщенията, които си разменяме и мненията, всички са единодушни, че тенис ще има тази година“, започна Мико.

„Хубавото на тази ситуация е, че всички ще тръгнем от една и съща позиция. Разбира се, някои ще са малко по-облагодетелствани – тези, които могат да използват фитнес и корт, поради факта, че най-вероятно ги имат вкъщи или са в затворен комплекс и т.н. Общо взето всички ще тръгнем от един старт“, продължи той.

„Една от идеите е през периода, в който не сме взели участие на турнири да има някакво възнаграждение от ATP или ITF под формата на заплата или хонорар. Другата опция, която се обсъжда е преди началото на сезона наградните фондове да се удвоят, за да може да се компенсира това, което си загубил през този период“, разкрива пловдивчанинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини