Халеп: Това е най-дългата ми пауза без тенис12-04-2020 18:19 | Tennis24.bg

Бившата №1 в света Симона Халеп е притеснена, че оставащата кампания в тениса до края на календарната година може да бъде отменена заради пандемията от коронавирус. Турнирите бяха прекратени в първата половина на март, а в началото на април стана ясно, че тенис на професионално ниво няма да има поне до 13 юли.

„Най-лошият сценарий, който се върти в главата ми, е цялата оставаща година да бъде отменена. Сигурна съм, че ще преминем през този труден период, ако спазваме препоръките и си стоим вкъщи. Но в момента ми си струва, че прекъсването ще бъде по-дълго от юли“, коментира 28-годишната Халеп.

Румънката не знае колко време ще ѝ бъде необходимо да навлезе в игрова форма при подновяването на кампанията.

„Най-продължителната ми пауза без тенис досега е била три седмици. Нямам представа колко време ще ми отнеме да заиграя отново след толкова дълъг период извън състезателен ритъм.

Наистина не знам какво да очаквам. Най-важното е да продължа да поддържам физическа кондиция, защото краката са много важни. Продължавам да тичам и да поддържам мускулите ми активни. Това е наложително, защото движението по корта е ключово“, коментира Халеп.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини