Родик продължава да затъва в калта



09-05-2011 16:16 | Станко Димов

Слабото представяне на Анди Родик в сезона на клей продължава с пълна сила. 12-ият в схемата американец отпадна още в първи кръг от турнира в Рим, след като претърпя загуба с 3:6, 3:6 от Жил Симон. Припомняме, че миналата седмица Родик напусна в първи кръг и турнира в Мадрид, където бе спрян от квалификанта Флавио Ципола.


Жил Симон се движеше много добре по корта. Това не е най-добрата новина, която може да те навести, след като не удряш топката достатъчно добре”, каза след мача бившият номер 1.

За слабото представяне на Родик на клей говори и статистиката. Днес американецът записа само 9 уинъра и допусна 27 непредизвикани грешки (срещу 23 уинъра и 18 непредизвикани грешки за Симон).


„Никой не харесва загубите. Опитвам се да променя положението, но истината е, че през последните седмици не се чувствам добре. Играх на няколко различни настилки в последно време – на открито, в зала, на клей... днес нямам извинение, защото физически се чувствах отлично”, каза още американецът. Преди „Ролан Гарос” Родик ще вземе участие и на турнира в Ница.


Във втори кръг в Рим Симон ще се изправи срещу победителя от мача Хуан Игнасио Чела и Джон Иснър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини