Президентът на АТП с план как да спаси три Шлема и шест Мастърса



09-04-2020 15:30 | Tennis24.bg

Президентът на АТП Андреа Гауденци сподели в четвъртък, че се надява сезонът на клей и „Ролан Гарос“ да успеят да се проведат през септември. Припомняме, че заради пандемията с коронавирус всички надпревари до 13-ти юли са спрени, но е възможно срокът да бъде удължен.

„Ако успеем да подновим сезона през август ще спасим три турнира от Големия шлем и шест от Мастърс 1000 сериите. В противен случай проблемите ще увеличат десетократно“, каза Кауденци пред италиански медии.

„Работим по хипотези за четири седмици сезон на клей след US Open, с Мадрид и Рим преди Ролан Гарос“.

Гауденци също разкри, че няма да бъдат налагани санкции към „Ролан Гарос“ за едноличното решение да преместят датите на турнира за края на септември и началото на октомври.

„Сега работим заедно“, категоричен бе Гауденци, който застана на поста през януари, пред „Гадзета дело спорт“.

„Тенисът се нуждае от обединение. Париж (визира организаторите на Ролан Гарос) действа в резултат на страх и допусна грешка. Но те вече го осъзнаха“.

Всичко обаче зависи от коронавируса, който уби повече от 87 000 души по света. Засегнатите вече са над 1.5 милиона, като най-много са в САЩ.
„Направихме 50 корекции на календара, променяме го ден след ден“, призна Гауденци.

„Убеден съм, че сезонът в Америка може да започне през август с Мастърсите в Торонто и Синсинати, а след това и с US Open. Ако това се случи, три Шлема и шест Мастърса ще бъдат изиграни (в това число Шанхай и Берси) и сезонът ще бъде спасен на 70 процента. Разбира се, че ако цялото американско турне се отложи, трудностите ще се увеличат десетократно“.

Гауденци говори и за финалите на АТП, които тази година за последно трябва да се проведат в Лондон.
„Зала „О2 Арина“ е свободна за една седмица само в периода 15-22 ноември, така че тези дати вече са потвърдени. Не ми харесва да гледам тенис при закрити врата, това е последното средство“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини