Зверев: Спирането на сезона определено не ми помага



05-04-2020 13:01 | Николай Драганов

Първата ракета на Германия при мъжете Александър Зверев сподели, че спирането на сезона не му помага, тъй като е имал възможност да натрупа много точки в този период.


ATP и WTA отмениха всички турнири поне до 13 юли, като за доминиращо мнение вече може да се счита, че това няма да краят на паузата, причинена от пандемията от COVID-19 по света.


Засега решението на ATP е да не обновява ранглистата и да замрази промените в нея, които настъпват естествено в нормално време с отпадането на точките от същия период на миналата година и натрупването на актив от настоящите турнири.


"Ситуацията за мен е глупава, защото играх зле през 2019-та за дълъг период и нямам почти никакви точки за защитаване през този сезон. Сега можех да събера доста, но не мога и съм застинал на седмо място", коментира бившият №3 пред "Билд".


След като спечели финалите на ATP в Лондон през 2018-та, Зверев имаше труден сезон. Той отпадна във втори кръг в Индиън Уелс, където спечели само 45 точки и във втори в Маями, прибирайки едва 10 точки. Последва отпадане във втори кръг в Маракеш, в трети в Монте Карло, във втори в Барселона, в трети в Мюнхен, в четвърти в Мадрид и във втори в Рим. Така за периода от началото на март до средата на май, Зверев имаше спечелени едва 400 точки. 


Първоначално ATP отмени турнирите за шест седмици, като това се случи на 12 март след отмяната на Индиън Уелс по решение на организаторите на турнира. Ситуацията обаче се влоши сериозно навсякъде по света и това наложи глобални решения, като в момента не се практикува почти никакъв професионален спорт. 

 

Към 5 април заразените с новия щам на коронавирус са над 1 200 000 по света, а жертвите - около 65 000. Други около 45 000 се водят в графа "сериозно или критично състояние". 


Родината на Зверев Германия е на четвърто място по доказани случаи на коронавирус в света - малко над 96 000, но засега поддържа сравнителност ниска смъртност с 1 444 жертви, което вероятно се дължи на активното тестване на населението. За сравнение, в съседна Франция с малко по-малко диагностицирани с COVID-19 (ок. 90 000), жертвите са над 7500. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини