Крейг Тили: Трудно ще има още тенис през 2020-та



31-03-2020 12:01 | Николай Драганов

Директорът на австралийския тенис Крейг Тили заяви, че ще бъде много трудно през настоящата година да се проведат още тенис турнири.


Откритото първенство на Австралия и ATP Cup, които се проведоха на континента, бяха единствените големи надпревари, които успяха да "изпреварят" пандемията от COVID-19 и да се проведат по план.


Малко след края на Australian Open и няколко по-малки турнира, заразата се пренесе из целия свят и това наложи отмяна на всички надпревари, като засега срокът е 7 юни.


Утре обаче се очаква решение за отмяна на турнира да обявят и организаторите на Уимбълдън, а според все повече мнения завръщането изобщо на тениса през тази година не е сигурно.


"Моето лично мнение е, че за тениса ще бъде трудно да се завърне през тази година. Той зависи от глобалното пътуване и мисля, че това ще е последното, което ще се завърне. Спортовете, които имат местен фокус, ще имат по-силни позиции, но онези с глобален фокус са поставени на по-голямо изпитание", коментира Тили.


"Планиране да проведем Откритото първенство на Австралия през 2021-та и да имаме чудесен сезон. Трябва да планиране най-лошото и да се надяваме за най-доброто. Утре може да се събудим и да се появило чудотворно леарство или нещо, което наистина помага, или пък да са напреднали с ваксината. Но от всичката литература, която прочетох по темата, това едва ли ще се случи скоро", добави той.


"Тази година трудно ще се пътува от една страна в друга. Вътре в страната - ще бъде възможно, но когато отново можем да пътуваме свободно между отделните държави, тогава ще се завърне и професионалният тенис. На локално ниво можем да започнем и към това сме фокусирани в момента", обобщи Тили. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини