Тихомир Грозданов изпусна титлата от Zagorka Tennis Cup 2011



08-05-2011 19:22 | Николай Драгиев

Тихомир Грозданов отсъпи пред французина Аксел Мишон на финала на Zagorka Tennis Cup във Варна. Поставеният под No.4 Мишон надви Грозданов в оспорван двубой с резултат 6:7(5) 6:3 6:1.

 

Финалният мач протече оспорвано, като в първия сет Грозданов поведе с 3:1 гейма, а след пробив на французина двамата си разменяха превъзходството във всеки следващ гейм. В крайна сметка двубоят за надмощие в първия сет се реши с тайбрек, в който Тото се наложи с резултат 7:6(5).

 

Втората част протече напрегнато, като в началото Тото поведе с 3:2, а Мишон проби и затвори до 6:3.  В третия сет французинът демонстрира превъзходство и спечели категорично с 6:1 гейма. 

Директорът на турнира във Варна г-н Огнян Илиев лично присъства на финала и награди финалистите:

 

"За мен е чест да поздравя и наградя с титлата финалистите в  турнира и се гордея с това, че български тенисист достигна до този висок успех – финал в турнир на  високо професионално ниво. Благодаря на "Загорка", че за поредна година подкрепя българския тенис, като дава възможност на нашите тенисисти да се състезават с професионалисти от цял свят.

 

"Пожелавам на всички наши състезатели  добро представяне и бъдещи успехи,  с които да прославят българския тенис по света," - каза г-н Илиев по време на церемонията по награждаването.

Веригата „Фючърс” турнири за мъже Zagorka Tennis Cup 2011 продължава с турнири в Пловдив и София. Състезанието в Пловдив вече започна с квалификации за основа схема, а стартът на квалификациите в София ще бъде даден на 14 май.

 

Всеки турнир е с награден фонд $10 000 съгласно разпоредбите на международната тенис федерация. Победителят получава $ 1300 и 18 ATP точки, завършилият на второ място - $ 900 и 10 ATP точки, а класиралият се на трето място – $ 480 и 6 ATP точки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини